Para pelanggan yang dihormati dan dihargai, anda di nasehatkan memahami segala aturan dan syarat pembelian sebelum membuat sebarang orderan atau pembelian produk coolhijab kami.

 1. Semua produk yang telah dibeli tidak bisa dikembaliin kecuali telah terjadi kelalian dari pihak kami seperti produk rusak melebihi 70% sebelum dijual dan anda pakai langsung tiada efek kepada kepada dan rambut anda.

 2. Semua urus niaga di Malaysia adalah dalam Ringgit Malaysia sahaja dan di luar dari Malaysia adalah US dollar.

 3. Sekiranya membeli secara online, pastiin nama, alamat, poskod dan kuantitas diisi dengan benar pada formulir. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab untuk setiap kesilapan yang anda lakuin pas mengisi formulir pesanan.

 4. Sila nyatakan bukti pembelian samada unduh lewat formulir atau unduh lewat whatsapp jika membeli secara online. Ia bagi mastiin urusan pembelian berjalan dengan lancar. Maklumat pembelian akan disemak dan disahkan dalam waktu 24jam. Semisalnya tidak ada sebarang maklum balas, sila kontak agen yang anda berurusan sebelumnya.

 5. Selepas pembayaran di buat, pelanggan tidak di ijinin membatalkan sebarang pesanan yang telah di buat dan uang tidak akan dikembalikan semula.
 6. Semua barang adalah dijamin sepenuhnya berada dalam keadaan baik sebelum dikirim oleh pihak kami. Pihak kami tiak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerusakan produk atas apa jua penyebab pas proses pengiriman oleh pihak pengiriman atau pos.
 7. Kami membutuhkan 1 hingga 3 hari waktu bekerja (buat kawasan sabah dan sarawak, 3 hingga 5 hari waktu kerja dibutuhkan) untuk memproses orderan pelanggan. Semisalnya pelanggan membuat orderan pada hari minggu bagi negeri negeri tertentu maka hari ahad dikira hari pertama. Begitu juga bagi negeri yang libur pada hari sabtu dan ahad maka pada hari senin dikira hari pertama. Walaubagaimanapun kami akan mastiin dan coba untuk memperoses orderan anda secepat mungkin selepas pembayaran telah dilunaskan. Aturan ini hanya di dalam malaysia sahaja. Tidak termasuk luar negeri.

 8. Semisalnya berlaku dimana kehabisan stok produk selepas lunas bayaran, maka kami punya hak dalam memberi pilihan kepada pelanggan kami samada:
  • Menunggu beberapa hari lagi buat stok baru
  • Demi menjaga integritas dan kredibilitas kami sebagai agen , kami akan memulangkan kembali uang yang telah dibayar selepas mendapat persetujuan dari pelanggan
 9. Sila pastiin alamat yang di berikan adalah benar dan sah juga ada yang akan menerima nya. Semisalnya tiada, pelanggan di minta menuntut barang di kantor servis kurier yang berkaitan.

 10. Semisalnya pembayaran lebih di lakukan, sisa uang di pulangkan semula kepada anda samada dalam sampul kiriman atau transfer ke rekening secara online dan akan di beritahu.

 11. Buat cash on delivery (cod), temujanji haruslah dibuat setidaknya 24 jam sebelum waktu pengiriman bagi menghindarkan sebarang masalah.

 

Semua aturan dan syarat di atas adalah berbalik kepada pindaan dan bisa berubah dari suatu waktu ke waktu tanpa di maklumkan kepada pelanggan. Pelanggan perlu menyimak aturan dan syarat dari waktu ke waktu yang dikira cocok.